Медаль Степан Бандера

12.04.26 14:41

12.04.2026 DeinekaPRO 14.1
Країна: Україна
Тип: Пам'ятні медалі
Серія: Видатні українці
Рік: 2026
Матеріал: Нейзильбер
Діаметр: 35 mm
Маса: 16.5 шт
Якість
карбування: спеціальний антиркулейтед
Гурт: гладкий
Тираж: 1000 шт
12.04.2026 Myhaylo KovtunPRO 1.51
Приватий випуск?
12.04.2026 DeinekaPRO 14.14
Та, ні! Сувенірку не бачу смислу сюди виставляти.
БМД і на блістері і на медалі накарбовано.
13.04.2026 Oleksandr Rekrut 0.27
Давно гуляє по інтернету, наскільки я розумію НБУ такого не анонсувало і не випускало, отже приватне щось, нарівні з оцими 5 копійок "Птахи України" рукоблуд, для заробітку на новачках.
І взагалі за використання логотипу "Банкнотно монетний двір" думаю можуть і посудитись.
Колекційної цінності не несе.
13.04.2026 DeinekaPRO 14.14
Oleksandr Rekrut, «давно» — це скільки???

Перші фото та згадки про цей випуск з’явилися лише 5–7 днів тому.

Ваша логіка вражає: бачити на медалі та блістері логотип Банкнотно-монетного двору (БМД) і при цьому стверджувати про «приватний випуск» та «рукоблудство» — це абсурд.
Саме наявність клейма державного монетного двору і спростовує ваші припущення.

На YouTube-каналі Magic Money (не реклама) 1 день то.. Смотреть далее »
13.04.2026 Did Panas 0.28
Deineka, а як ви називаєте даний випуск? Це справді продукція монетного двору, але зроблена на замовлення приватного замовника. Тобто весь тираж передано приватному замовнику, а він уже роздарює блогерам для розкрутки даної медалі.
Deineka, те що ви написали багато слів не робить вашу думку компетентнішою, огляд в блогера , ну так , блогери святі, і це не їх робота рекламувати за що заплатять.
Стосовно НБУ все просто:
Є план випуску на 26 рік, в ньому цього дива не було, в мене все, гарного дня.
Oleksandr Rekrut, НБУ не тільки робить офіційні випуски, але й приватні. Наївно вважати, що рукоблуди можуть в підвалі робити настільки якісно виготовлену продукцію.
Did Panas, я не спорю що це могли зробити в НБУ, таких потужностей очевидно в підвалі немає для такої роботи, але не робить цей випуск офіційний, але люди можуть збирати що хочуть , навіть і камінці з вулиці, в мене позиція проста, стосовно старих речей збираю те що було платіжною одиницею, стосовно сучасного, то те що є офіційною продукцією
Oleksandr Rekrut, якщо НБУ поставив свій логотип то це вже офіційна його продукція.
Did Panas, будем відверті , ми знаєм як в нас країні часами все відбувається, набити логотип одне, поки нічого не заявляв НБУ, це нічого не означає, якщо я зараз надрукую банкноту і намалюю на ній логотипи НБУ не зробить її офіційною сувенірною банкнотою. Типу як на мене це як мінімум дивно, такий таємничий продукт НБУ, який банк вирішив навіть не представити на своїх сторінках.
І ще один момент який пригадав, гасло з "медалі" лише приписують Пану Степану, нема жодних історичних фактів що вона належить йому, тому знову ж таки робіть висновок.
Ось що з цього приводу каже ШІ

✔️ Коли це офіційна продукція НБУ

- Медаль випущена через Банкнотно-монетний двір НБУ

- Є в офіційних каталогах/на сайті НБУ

- Має сертифікат НБУ або входить у серію (пам’ятні/ювілейні медалі)

- НБУ виступає замовником або співзамовником

⚠️ Коли це може бути НЕ офіційна продукція

- Замовлення зробив приватний клієнт (компанія, організація, фізособа)

- Логотип НБУ використаний за погодженн.. Смотреть далее »
Did Panas, власне про що я й кажу
13.04.2026 Ivan Vysotskyi 0.02
Медаль Степан Бандера: Випуск та нюанси

Чому вона вважається напівприватною?
Важливо розуміти різницю в статусі:
Офіційні випуски НБУ: Це монети та медалі, які НБУ випускає як державний орган (вони є в офіційному плані на сайті).
Спецзамовлення на БМД: Організації або фонди можуть замовити карбування медалей на державному підприємстві. Така продукція має логотип БМД, що гарантує якість, але розповсюджується не через каси НБУ